Snårets Kennel
Om Kenneln
  Bakgrund
  Våra Hundar
  Köpinformation
  Blogg & Nyheter
  Aktuellt
  Fotogalleri
  Kontakta oss

Allmänt
  Skaffa pudel?
  Sagt om toypudeln
  Rasstandard
  - Huvud och hals
  - Kropp
  - Extremiteter
  - Hud,päls,storlek
  - "Felaktigheter"
  Pälsvård
  - Klippmodeller
  - Vardagsskötsel

Övrigt
  Blogg & Nyheter
  Gästbok
  Länkar


  Bakgrund

I början på 80-talet började vi med schäferuppfödning. Namnet "Snårets" kommer från Snårvägen i Boden där vi då bodde. Schäfrar från våra kullar har på många sätt blivit framgångsrika inom olika områden landet runt. Förutom privatpersoner har våra kunder varit Armén, Securitas och polisen där behoven för mentalt stabila och friska hundar är ett krav. I samband med schäferuppfödningen utbildade Kenneth sig till AB-instruktör inom Brukshundsklubben.

I början på 90-talet flyttade vi till Mockträsk utanför Boden. Där byggde vi vårt nuvarande hus. Tre år senare (1993) skaffade vi oss vår första gemensamma pudel, Coppertown's Black Gipsy Girl. I Lisbeths föräldrarhem fanns en vit dvärgpudel vid namnet Pia-Lotta. Pudeln har med andra ord alltid varit hennes stora intresse. Senare övergick vi till pudelavel helt och hållet. Genom Coppertown's Black Gipsy Girl har vi fått ett flertal avkommor av högsta kvalitet. Våra hundar har alltid varit mentalt stabila och friska.
Ny delägare
Namn:   Erica
Ålder:   27 år
Intressen:   Hundar,hästar och matlagning/bakning
Civilstånd:   Sambo och sonen Albin 2 ½ år

Jag är ny delägare i kenneln och är dotter till Lisbeth och Kenneth Sandberg. Jag har uppfödning tillsammans med mina föräldrar av mellanpudel. Har haft hundar hela livet, men första hunden var en schäfer då mamma och pappa hade schäferuppfödning. Nu är det bara pudlar som gäller, har 3 st. En toypudel som är kastrerad (Little Stuart) och 2 mellanpudlar San-Jo-Le´s X-it ”Maya” och Gouckas welcome indeed ”Nelly”. Jag skulle inte kunna leva utan mina voffsar, alla 3 är så underbara och så olika. Dom är kloka, påhittiga och lättlärda. Tränar agility och lydnad då tid finnes.